שני מחקרים חדשים שהוצגו בכנס השנתי למדעי הבקר מציעים ייצור "חלב ירוק" בריאותי המכיל נוגדני סרטן (יעילים בעיקר נגד סרטן השד), השמנה והזדקנות.
ממצאי המחקר, שהציג ד"ר דרור דיקר מבי"ח השרון, העלו כי דיאטה עשירה בסידן, לא רק מפחיתה בתחלואות לב וכלי דם, אלא מובילה להפחתה בהשמנה. ד"ר דיקר טוען כי הגברת מינון הסידן מ-400 מ"ג ביממה ל-1000 מ"ג ביממה מובילה להפחתה של כ-5 ק"ג במשקל הגוף במשך שנה.
המחקר הציג את חקר המנגנון בו משפיע הסידן על תאי השומן. עוד נמצא כי לסידן בתוך תאי השומן, תפקיד מרכזי בפיקוח על חילוף החומרים ופירוק השומן.
מחקר שני שהציג ד"ר דניאל בן גדליה מהמכון הוולקני, הוכיח יתרונות בייצור "חלב ירוק" בריאותי, שמרכיביו מעניקים הגנה מפני סרטן והזדקנות. לדברי ד"ר בן גדליה, בעשור האחרון ישנה עלייה בתחלואות סרטן, ומנגד ירידה בצריכת החלב.
במחקרים וניסויים שנערכו בארץ ובעולם ייצרו חלב המכיל חומרים אנטי-מסרטנים שהוכחו חד משמעית כיעילים.
ד"ר בן גדליה הציג תוצאות טיפוח עדר ניסיוני במכון הוולקני אשר בו הוזנו הפרות באופן מיוחד, במרעה טבעי, תוספת של גרעינים עמילניים ועוד. פרות אלו הפיקו חלב בריא עם כמות נוגדני סרטן מוגברים.
ד"ר בן גדליה אומר כי בחלב כיום ישנם מרכיבים אנטי סרטניים אך בכמות קטנה בכדי להשפיע, ובשיטת הגידול שהוצגה במחקר ניתן להפכו גם פעיל ויעיל נגד מחלת הסרטן ואף נגד הזדקנות. הוא מוסיף כי במחקר הייתה מטרה להגדיל ריכוזים של חומרים נוגדי סרטן אך מבלי לפגוע במוצר החלב ולהשאיר את ערכו התזונתי. בחלב רגיל בתנאים אינטנסיביים ישנו ריכוז CLA (משפחת חומצות השומן) של 0.16%. המטרה במחקר הייתה להגיע ל-1.5% מכלל חמצון השומן.
ההשקעות בעלות של טיפוח פרות לצורך ייצור "החלב הירוק" איננה גבוהה, וחשוב שעלות "החלב הירוק" לצרכן תישאר זהה למחיר החלב הרגיל וכי מחלבות בישראל ייקחו על עצמן פרויקט ייצור חלב זה כפי שקורה בחלק ממדינות אירופה.
עוד אומר ד"ר בן גדליה כי מאחר וחלב הוא מצרך עממי ובסיסי, תתאפשר נגישות לכלל האוכלוסייה למוצר מזון אשר גם מסייע למלחמה במחלת הסרטן.
המחקרים הוצגו בכנס השנתי של מדעי הבקר שהתקיים בירושלים ( יוני 2006) בהשתתפות 1500 יצרני חלב, נציגי מחלבות ואנשי תעשיית ענף החלב בישראל. את הכנס יזמו התאחדות מגדלי הבקר, מועצת החלב ומשרד החקלאות.
ממצאי המחקר, שהציג ד"ר דרור דיקר מבי"ח השרון, העלו כי דיאטה עשירה בסידן, לא רק מפחיתה בתחלואות לב וכלי דם, אלא מובילה להפחתה בהשמנה. ד"ר דיקר טוען כי הגברת מינון הסידן מ-400 מ"ג ביממה ל-1000 מ"ג ביממה מובילה להפחתה של כ-5 ק"ג במשקל הגוף במשך שנה.
המחקר הציג את חקר המנגנון בו משפיע הסידן על תאי השומן. עוד נמצא כי לסידן בתוך תאי השומן, תפקיד מרכזי בפיקוח על חילוף החומרים ופירוק השומן.
מחקר שני שהציג ד"ר דניאל בן גדליה מהמכון הוולקני, הוכיח יתרונות בייצור "חלב ירוק" בריאותי, שמרכיביו מעניקים הגנה מפני סרטן והזדקנות. לדברי ד"ר בן גדליה, בעשור האחרון ישנה עלייה בתחלואות סרטן, ומנגד ירידה בצריכת החלב.
במחקרים וניסויים שנערכו בארץ ובעולם ייצרו חלב המכיל חומרים אנטי-מסרטנים שהוכחו חד משמעית כיעילים.
ד"ר בן גדליה הציג תוצאות טיפוח עדר ניסיוני במכון הוולקני אשר בו הוזנו הפרות באופן מיוחד, במרעה טבעי, תוספת של גרעינים עמילניים ועוד. פרות אלו הפיקו חלב בריא עם כמות נוגדני סרטן מוגברים.
ד"ר בן גדליה אומר כי בחלב כיום ישנם מרכיבים אנטי סרטניים אך בכמות קטנה בכדי להשפיע, ובשיטת הגידול שהוצגה במחקר ניתן להפכו גם פעיל ויעיל נגד מחלת הסרטן ואף נגד הזדקנות. הוא מוסיף כי במחקר הייתה מטרה להגדיל ריכוזים של חומרים נוגדי סרטן אך מבלי לפגוע במוצר החלב ולהשאיר את ערכו התזונתי. בחלב רגיל בתנאים אינטנסיביים ישנו ריכוז CLA (משפחת חומצות השומן) של 0.16%. המטרה במחקר הייתה להגיע ל-1.5% מכלל חמצון השומן.
ההשקעות בעלות של טיפוח פרות לצורך ייצור "החלב הירוק" איננה גבוהה, וחשוב שעלות "החלב הירוק" לצרכן תישאר זהה למחיר החלב הרגיל וכי מחלבות בישראל ייקחו על עצמן פרויקט ייצור חלב זה כפי שקורה בחלק ממדינות אירופה.
עוד אומר ד"ר בן גדליה כי מאחר וחלב הוא מצרך עממי ובסיסי, תתאפשר נגישות לכלל האוכלוסייה למוצר מזון אשר גם מסייע למלחמה במחלת הסרטן.
המחקרים הוצגו בכנס השנתי של מדעי הבקר שהתקיים בירושלים ( יוני 2006) בהשתתפות 1500 יצרני חלב, נציגי מחלבות ואנשי תעשיית ענף החלב בישראל. את הכנס יזמו התאחדות מגדלי הבקר, מועצת החלב ומשרד החקלאות.
האתר "להיות בריא" מגיש לכם כתבות במיגוון תחומי התמחות רפואיים, רובן מפרי עטם של רופאים מומחים בכירים, ומאפשר לכם לשאול שאלות את מיטב הרופאים.
http://www.2b-bari.co.il
http://www.2b-bari.co.il